0

V nakupni košari ni artiklov.

Več pogledov

DIGITALNI FOTOAPARAT NIKON D90 body

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Ponaša se s slikovnim senzorjem CMOS formata DX z 12,3 milijoni točkami ločljivosti in EXPEED sistemom za digitalno obdelavo fotografij, ki skupaj poskrbita za izjemno kakovost fotografij. Fotografije zajemajo tudi najmanjše podrobnosti in vsebujejo bogate tonske prehode. H kakovosti fotografij pripomore tudi funkcija aktivnega D-osvetljevanja z uravnavanjem tona, ki med fotografiranjem prilagodi kontrast v senčnih in svetlih delih. Za ustvarjalnost poskrbi funkcija nadzora slik, ki nudi kar 6 nastavitev, s katerimi spremenite videz in razpoloženje slik.

Nikon D90 odlikuje tudi funkcija snemanja filmov, ki zajema videoposnetke v formatu Motion JPEG. Senzor tega fotoaparata je veliko večji od običajnih senzorjev v kamerah in omogoča manjšo globinsko ostrino ter visoko občutljivost ISO tudi pri snemanju v slabših svetlobnih pogojih, kar pomeni, da so posnetki boljši. Posnetki pa so seveda opremljeni tudi z zvokom, saj ima fotoaparat vgrajen kakovosten sistem zvočnikov in mikrofon.

Seveda pa to še zdaleč ni vse kar vam ta zmogljivež nudi. Med drugim ima namreč tudi dovolj velik 3 palčni LCD zaslon s približno 920.000 slikovnimi točkami, ki omogoča živi predogled slike. Poleg tega ima še sistem za prepoznavanje scene s senzorjem RGB, ki razčleni informacije o sceni in barvah izbranega motiva ter na osnovi tega optimalno nastavi ostrenje, osvetlitev in nastavitev beline.

S tem fotoaparatom boste prav zagotovo lahko ujeli prav vse pomembne in vam ljube trenutke, saj vam omogoča, da poslikate kar 850 slik z enim polnjenjem baterije, poleg tega pa se vklopi v pičlih 0,15 sekunde in ponuja možnost fotografiranja s hitrostjo 4,5 posnetka/s.

Dobavljivost: Preveri

Garancija:

689,00 €

Opis

Detajli

namembnostza napredno fotografiranje
efektivna ločljivost12,3 milijona točk
ločljivost senzorja12,9 milijona točk
senzorCMOS formata DX
hitrost zaklopa1/4000–30 s v korakih po 1/3 ali 1/2 EV, ob podaljšanih osvetlitvah »bulb« in »time« (potreben je dodatni brezžični daljinski upravljalnik ML-L3)
pomnilniške karticezdružljiv s pomnilniškimi karticami SD 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB, 8 GB
zapis slikzdružjiv z DCF (Design Rule for Camera File System) 2.0, DPOF (Digital Print Order Format), Exif 2.21 (Exchangeable Image File Format for Digital Still Cameras), PictBridge
video zapisda
format posnetkaNEF (stisnjen RAW), JPEG, AVI (Motion JPEG)
največja ločljivost4288 x 2848
druge ločljivosti3216 x 2136
2144 x 1424
ISO vrednostiISO 200–3200 v korakih po 1/3 EV. Pod ISO 200 jo je mogoče nastaviti tudi na pribl. 0,3, 0,7 ali 1 EV (enakovredno ISO 100), nad ISO 3200 pa na pribl. 0,3, 0,7 ali 1 EV (enakovredno ISO 6400
način avtomatskega            ostrenjazaznavanje kontrasta kjer koli na sliki (ko je izbrana možnost prednosti obrazov, fotoaparat samodejno izbere točko izostritve)
ravnovesje belineSamodejno (nastavitev beline TTL z glavnim senzorjem in s senzorjem RGB s 420 slikovnimi točkami); 12 ročno nastavljivih načinov z natančnim prilagajanjem; nastavitev barvne temperature, prednastavljena nastavitev beline, kadriranje nastavitve beline
zaporedni posnetkida
samosprožilecizberete lahko čas 2, 5, 10 ali 20 sekund
vgrajena bliskavicaVodilno število: pribl. 17/56, 18/59 z ročno bliskavico
načini delovanja bliskaviceSamodejno, Portret, Bližnji posnetek, Nočni portret, Pokrajina in Šport (dosvetlitev in zmanjšanje učinka rdečih oči sta na voljo z dodatnimi bliskavicami).
možnost dodatne bliskaviceda
zaslon3 palčni nizkotemperaturni polisilikonski zaslon TFT LCD s pribl. 920.000 točkami
iskalorefleksno iskalo z eno lečo in pentaprizmo
napajanjelitij ionska baterija EN-EL3e
dimenzije132 x 103 x 77 mm
masa620 g (samo ohišje)
priključkiUSB, video izhod (Izbirate lahko med NTSC in PAL. Slike je mogoče prikazati na zunanji napravi, ko je prižgan zaslon fotoaparata), HDMI izhod
priloženo- Litij-ionska baterija za polnjenje EN-EL3e
- Hitri polnilnik MH-18a
- Avdio/video kabel EG-D2
- Kabel USB UC-E4
- Gumijast očesni nastavek DK-21
- Pašček za fotoaparat AN-DC1
- Pokrovček ohišja
- Pokrovček okularja DK-5
- Pokrov nastavka za dodatno opremo BS-1
- Pokrov zaslona LCD BM-10
- CD s programsko opremo (ViewNX, Nikon Transfer, Apple QuickTime)
garancija2 leti

Dodatne informacije

Dodatne informacije

ProizvajalecNe
Garancija -

Ocene izdelka

Napišite vaše mnenje

Ocenjujete izdelek: DIGITALNI FOTOAPARAT NIKON D90 body

Kako bi ocenili ta izdelek? Kliknite in ocenite. *

 1 točka2 točki3 točke4 točke5 točke
Cena
Kvaliteta

Povpraševanje

Povpraševanje

* Obvezna polja